Tävlingar i Brasilien

Bland alla tävlingar i Brasilien så är det São Silvestre som är den viktigaste och mest traditionsfulla. Den har anordnats på gatorna i São Paulo sedan 1924 på årets sista dag. 

Kända internationella löpare som har deltagit är bland annat : Emil Zatopeck, Frank Shorter, Paul Tergat, Carlos Lopes och många fler. Det är ganska trångt, ca 15.000 löpare som deltar och firar detta årets sista lopp. 

São Silvestre
São Silvestre  | Photo: Anacleto Pereira

Halv maraton genom Copacobana
Halv maraton genom Copacobana

Vid sidan av São Silvestre, São Paulo så finns det flera andra stora lopp (de allra flesta organiserad av Corpore Club) med tusentals löpare som till exempel: "Volta da USP", "São Paulo Classic" och "Pão de Açúcar Marathon Relay". Marathon Relay var det största loppet 2001, med över 15.000 deltagare.

När människor I allmänhet tanker på Brasilien, så är det Rio de Janeiro, eller hur? Jodå, det finns stora lopp även där. Rio de Janeiro Halv Maraton med fler än 10,000 löpare är ett av de största. 

Självklart kan det vara svårt att slå sitt personbästa I ett sådant trångt lopp men det är ändå en härlig tur med underbara vyer längs vägen utmed kustlinjen. Det bästa med denna halv mara (förutom den vackra kustlinjen) är den underbara publiken som hejar fram alla löparna längs hela vägen.

På grund av det svalare klimatet I södra Brasilien så finns det ett flertal trevliga lopp även här. Det mest intressanta kanske ändå är "Volta a Ilha". Det är ett så kallat 155k lopp runt på den vackra Santa Catarina ön (den största staden här är Florianópolis). Ett mycket omväxlande lopp med stränder, kullar och städer bland annat.

Ett sista lopp, icke att förglömma, är
Rio Grande Super Maraton 50k. Här springer ni dom sista 8 kilometrarna på en mjuk skön strand.

Jurerê, stranden i Florianópolis
Jurerê, stranden i Florianópolis


ANNONS© 1999-2018 Helio A. F. Fontes
Copyright Statement

 Copacabana Runners - Atletismo e Maratonas